2024-ben immár tizenkettedik alkalommal rendezzük meg az LMBT Történeti Hónapot. Idén emlékezünk meg a harminc évvel ezelőtti Szivárvány-ügyről, amikor a bíróság nem volt hajlandó a Szivárvány Társulás a Melegek Jogaiért nevű szervezet bejegyzésére, ami annak idején jelentős tiltakozást váltott ki. A Szivárvány Társulás egyik tagja, a Háttér Társaság alapítója és volt vezetője, Mocsonaki László lesz a megnyitó vendégünk. A megnyitón fellép Palócz Gergő. A megnyitó után, az első fesztivál kerek évfordulójához kapcsolódva levetítjük a Megváltoztatni a gondolkodásunkat című dokumentumfilmet.

Regisztráció: https://forms.gle/6WxSDvtiwznvzL8FA

A megnyitó ünnepséget élőben is közvetítjük a Facebook eseménynél. Az oldal regisztráció/bejelentkezés nélkül is elérhető.

 

-------

2024 marks the twelfth edition of LGBT History Month. This year, we remember the "Szivárvány case" 30 years ago, when the court refused to register the Szivárvány Association for Gay Rights, which sparked a major protest at the time. One of the members of the Szivárvány Association, the founder and former leader of the Háttér Társaság, László Mocsonaki, will be our opening guest. Gergő Palócz will perform at the opening. After the opening, in connection with the first festival's round anniversary, we will screen the documentary film "Changing Our Minds".
 
 
The opening ceremony will be streamed live at the Facebook event. The page is available without registration/login.
Mikor: 
2024. március 2. (szombat), 18:0021:30
Hol: 

Centrális Galéria, Blinken OSA

1051 Budapest, Arany János utca 32.
Előadó(k): 

Mocsonaki László

fejlesztő pedagógus, családgondozó