2021 programjai

január 28. (csütörtök)

19:00

Amerikai színdarab, két részben. Rendező: Czeizel Gábor. Főszereplők: Perjés János, Kelemen Márk, Benkő Bence.

február 5. (péntek)

18:0020:00

Idén emlékezünk az első magyar LMBT sajtótermék, a Mások újság hivatalos elindulásának 30. évfordulójára. Ebből az alkalomból, a 9. LMBT Történeti Hónap megnyitóján a lap volt munkatársaival beszélgetünk, valamint az online eseményen átadjuk a 2020-as Háttér-díjat is.

február 7. (vasárnap)

20:00

Ferencvárosi netrádióként szeretnénk a hallgatóknak egy kis bepillantást adni Ferencvásos sokszínűségébe. Az LMBT Történeti Hónap apropóján olyan ferencvárosi helyszínek, szobrok, utcák kerülnek szóba a podcastban, amik kötődnek az LMBTQ közösséghez vagy a közösséghez tartozó személyekhez.

február 12. (péntek)

18:0020:00
Különböző mértékben volt jelentős az emberi történelem során a kérdés, hogy az ember milyen nemű, de hordereje sosem volt elhanyagolható. Együttélési szokásaink, írott-íratlan szabályaink egész rendszere épül arra, amit a “nemünknek” ismerünk, még ha ez sokszor nem is tudatos számunkra.

február 13. (szombat)

17:0019:00

Emlékeztek Milánra és Zsoltra? Ők voltak a Meleg szemmel első "arcai", amikor a sorozat elindult 2011 februárjában. Egy évtizeddel és további 190 epizóddal később meghívtuk nemcsak őket, hanem mindenkit, aki az évek során jelentősen hozzájárult a sorozathoz, hogy meséljenek emlékekről, kulisszatitkokról, és kicsit önmagukról is.

19:0021:00

2020-ban került megrendezésre a 39. LMBT Keresztény Közösségek Európai Fóruma, melyet most először szervezett meg magyarországi befogadó keresztény közösség. Az este során beszélgetni fogunk a Fórum munkásságáról, az elmúlt 40 év sikereiről, és a szerepéről az LMBTQ+ keresztény emberek életében.

február 14. (vasárnap)

19:00

Online színházi előadás. Rendező: Czeizel Gábor. Szereplők: Kelemen Márk, Göth Péter, Perjés János, Szíjártó Aurélia, Perjési Hilda, Cserdi Zsolt.

Miután az egyik barátja megfesti a portréját, Dorian csak azt fájlalja, hogy az ő szépségét az élet és az idő hamar lerombolja majd, míg a képé örök marad, s azt kívánja, hogy bárcsak ez fordítva lenne.

február 16. (kedd)

18:0019:30

Érdekel az LMBT történelem, szeretnéd játékos formában próbára tenni tudásod? Úgy érzed, sok mindent tudsz a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek történetéről? Vagy éppen, hogy nem túl sokat, és kötetlen formában szeretnél új ismereteket szerezni? Akkor itt a helyed!

február 17. (szerda)

19:0021:00

Az LMBTQ mozgalom története a világ egyik legizgalmasabb kalandja. Hogyan tudtak láthatóvá válni a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek? Kiknek jutott eszébe az összefogás, az érdekérvényesítés? Kik forgatták meg az LMBTQ történelem kerekét? Kiknek az eredményeire építhetünk napjainkban, és milyen tanulságot vonhatunk le törekvéseikből?

február 18. (csütörtök)

17:0019:00

A némafilmek korában, valamint a harmincas-hatvanas években a meleg(gyanús) karakterek egyik tipikus formája volt az ún. sissy, vagyis a nőies férfi, avagy a meleg bohóc alakja. Melyek ezen karaktertípus legjellegzetesebb alakjai a filmtörténetben? És hogyan vannak jelen mind a mai napig a filmek világában a sissy karakterek „utódai”?

Oldalak