Különböző mértékben volt jelentős az emberi történelem során a kérdés, hogy az ember milyen nemű, de hordereje sosem volt elhanyagolható. Együttélési szokásaink, írott-íratlan szabályaink egész rendszere épül arra, amit a “nemünknek” ismerünk, még ha ez sokszor nem is tudatos számunkra.
Mi a “nem” valójában? A történelem során sosem változott? Voltak-e, és kik voltak, akik átléptek azokon a kerítéseken, amit a társadalmi norma eléjük rakott? Milyen okból, hányféle módon történhetett ez? Volt-e, aki kaput vágott, voltak-e bátor kerítésmászók, volt-e, aki áttört rajta? Mi volt az ő történetük? Kik voltak ezek a bátor emberek, akik önazonosságukért, vagy más jogaikért küzdve lépték át az adott kor “férfi” és “nő” számára szabott nemi szerep határait?
Transznemű, nemi szerepváltó és átöltöző történelmi szereplőkről tudhatunk meg többet Dittera-Balogh Andrea előadásában.
A program az LMBT Történeti Hónap eseménysorozat része, a FreeThinker és a Cifra-LMBTQ Közösség Kecskemét együttműködéséből. 
Mikor: 
2021. február 12. (péntek), 18:0020:00
Előadó(k): 

Dittera-Balogh Andrea

fordító, író, történelmi projektmenedzser