január 31. (szombat)

19:00
Centrális Galéria, Blinken OSA

A programsorozatot megnyitja Günter Grau.

19:30
Centrális Galéria, Blinken OSA

Paragraph 175, amerikai dokumentumfilm, angol-német-francia nyelvű, angol-magyar felirattal, 2000, 81 p. R. Rob Epstein, Jeffrey Friedman

február 1. (vasárnap)

11:0013:00

Kíváncsi vagy Budapest LMBTQ múltjára? Érdekel, hol zajlott a közösség élete a dualizmus alatt, a Horthy-korszakban vagy az államszocializmus idején a fővárosban? A Háttér Társaság és a Hosszúlépés. Járunk? sétája Budapest ismerős helyszíneit mutatja be, melyekről sokszor nem is gondolnánk, hogy az LMBTQ történelemhez kötődnek.

18:00
Közép-európai Egyetem (CEU), Popper terem (102)

A náci diktatúra tizenkét éve alatt több mint 50.000 férfit ítéltek el, és ezreket deportáltak koncentrációs táborokba. Az előadás megvilágítja a náci politika fő vonásait, bemutatja céljaikat, a legfontosabb törvényeket és titkos parancsokat, valamint a nyomozók és a Gestapo eljárását.

február 3. (kedd)

17:00
MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Szociológiai Intézet

Levéltári munkánk során sikerült áttekintenünk azt a közel kilencszáz „természet elleni fajtalanság” rekordot, ami a Levéltári Egységes Adatkezelő Rendszerben szerepelt. A rekordok döntő többsége az 1951 és 1961 közötti időszakból származik.

február 5. (csütörtök)

17:00
Why Not Café & Bar

Hogyan jelent meg 30 évvel ezelőtt a HIV Magyarországon? Mik a tapasztalatok? Miért került süllyesztőbe az AIDS-stratégia tervezete, miközben a kiszűrt HIV-pozitívok és az AIDS-ben elhunytak száma évről-évre növekszik? Akik erről beszélgetnek: Bagyinszki Ferenc (TASZ), dr. Dudás Mária (OEK), Liebermann Márta és dr.

19:00
Abszolút Pálinka

Az LMBTQ jelképekről szóló történeti összefoglalóból kiderül, hogy melyik szimbólum mikor, hogyan és miért keletkezett. Az előadást követő beszélgetésen a résztvevők megvitathatják, hogyan látják és hogyan viszonyulnak ezekhez a szimbólumokhoz, például mennyire érzik magukénak a szivárvány zászlót? A program során lehetőség nyílik egy saját jelképet alkotni, és közösen reflektálni erre.

február 6. (péntek)

18:00
Menhely Alapítvány Nagyterem

1995. február 10-én az Esztergom fölötti Vaskapu turistaházban 11 ember megalapította a Háttér Baráti Társaság a Homoszexuálisokért (mai nevén: Háttér Társaság) nevű szervezetet. Az idén húszéves Háttérre, annak történetére emlékezünk, egybekötve egy kis ünnepléssel. Gyere el te is, és idézd fel velünk közösen ezt a húsz évet!

Szervező: Háttér Társaság

február 7. (szombat)

18:00
Kalicka Bistro

Desert Hearts, amerikai játékfilm, magyar nyelven, angol felirattal, 1985, 101 p. R: Donna Deitch

20:00
Szimpozion Klub

20 órától vendégségbe hívjuk az iskolai érzékenyítő program alapítóit. Beszélgetünk a reakciókról a sajtóban, a parlamentben, és az iskolák részéről. Aztán eljutunk napjainkig, érintve a program célját, fontosságát és helyét a mai magyar társadalomban. Előadunk tipikus szituációkat, amikkel az iskolákban találkozunk.

Szervező: Szimpozion Egyesület

Oldalak