február 1. (péntek)

18:0021:00
Vörösmarty mozi

Az LMBT sportolók sokkal többféle sportot űznek, mint ahogy azt feltételezik róluk. Nem csak meleg műkorcsolyázók és leszbikus labdarúgók léteznek. A meleg, leszbikus és transznemű élsportolók sokáig teljesen láthatatlanok voltak.

18:0018:30
Vörösmarty mozi

A rendezvényt megnyitja Makk Károly filmrendező, a rendszerváltás előtti időszak egyetlen leszbikus témájú magyar filmje, a Galgóczi Erzsébet Törvényen belül című kisregényéből adaptált Egymásra nézve rendezője. 

Zenél: Berezvai Márta (trombita), Rózsa György (gitár)

18:3020:00
Vörösmarty mozi

Magyar dokumentumfilm, 2009, 90 p. Rendező: Takács Mária

február 2. (szombat)

18:00
Vis Major

Német játékfilm, 1998, 126 p. Rendezte: Max Färberböck.

A film után beszélgetés Pécsi Katalin irodalomtörténésszel, Marsovszky Magda kultúrszociológussal és Kovács Edit genderkutatóval. Moderátor: Kis Kata.

február 7. (csütörtök)

18:00
Brit Nagykövetség

Az előadás a homoszexualitás, ezen belül a leszbikusság magyar nyelven hozzáférhető felvilágosító szakirodalmi recepciójának múlt század eleji megjelenési formáiról próbál képet adni. Ebben az időszakban különösen széleskörű pszichiátriai, pszichoanalitikus (és kisebb számban jogi és szociológiai) irodalom is tárgyalta a szexualitás „normális” és „perverz” formáival kapcsolatos kérdéseket.

18:00
Brit Nagykövetség

Pink Piknik, Pink Week és a „leggyorsabb futóhomok”. Hogyan kezdődött Magyarországon az LMBT fesztiválok és felvonulások története?

február 9. (szombat)

14:0017:00

Járjuk végig együtt Budapest olyan helyeit, amelyek fővárosunk LMBT történelmének emlékeit őrzik! Hol működött egykoron a legendás Egyetem presszó, hol volt az első budapesti melegbár, honnan indult az első melegfelvonulás vagy hol róhatjuk le tiszteletünket Gobbi Hilda vagy Pilinszky János előtt? LMBT témájú városnézés.

18:00
Vis Major

Szemezgetés-fülezgetés a fiú-vegyeskaroktól a kasztráltakon át Michael Jacksonig. Kis operatörténet gender-szemmel Poppeától a Pillangókisasszonyig. Heroinák, jósnők, boszorkányok, kurtizánok és egyéb nőszemélyek zenei ábrázolása. Milyen egy operaénekesnő? Gurul a színpadon és visítozik, vagy címlapmodell? A látvány és a „hallvány” szerepe a műélvezetben. CD vagy DVD?

19:00
Funny Carrot Gay Drink Bar

Beszélgetés a meleg szórakozóhelyek történetéről szakemberekkel, üzletvezetőkkel, valamint ismert és közismert előadókkal igazi meleg klub hangulatban. Ízelítő a kérdésekből: Hogy hívták az első meleg klubot? Hol volt először traveszti show? Melyik hely tartott először nappal is nyitva? Hol és mikor volt az első meleg party? Vidéken melyik városban volt az első meleg szórakozóhely? 

20:00
Szimpozion Klub

Beszélgetés szemtanúkkal arról, milyen volt a melegek mindennapi élete a Kádár-korszakban, hogyan lehetett ismerkedni, s miként viszonyult a hatalom a melegekhez. Hogyan indult a magyarországi melegmozgalom? Moderátor: Mészáros György

Oldalak