február 1. (szombat)

19:0019:30
Toldi Mozi

Megnyitó beszédet mond: Kis János filozófus, a rendszerváltó évek egyik meghatározó politikusa, jelenleg a Közép-európai Egyetem és a New York University filozófiaprofesszora. Egyike volt azon közéleti személyiségeknek, akik 1994-ben nyíltan kiálltak az LMBT emberek jogaiért, amikor a bíróság megtagadta a Szivárvány Társulás a Melegek Jogaiért egyesület bírósági bejegyzését.

19:3021:00
Toldi Mozi

Igazi csemege ez a dokumentumfilm, amelyben az LMBTQ mozgalom veteránjai mesélnek a rejtőzködés évtizedeiről, a politikai mozgalom gyökereiről. Archív filmfelvételekből és fotókból, valamint személyes visszemlékezésekből megtudhatjuk, miként élt Amerikában az LMBTQ közösség az 1969-es Stonewall-lázadás előtt.

22:005:00
Toldi Klub

Tudtátok, hogy a hivatalos megnyitó után a Toldi moziban egy fergeteges bulival ünnepeljük a 4 héten át tartó LMBT Történeti Hónap kezdetét? Egy hajnalig tartó őrületes parti vár titeket kedvenc popdíváink zenéivel a Toldi Klubban. Madonna x Cher x Britney x Lady Gaga x Whitney x Spice Girls

Belépő: 1000 Ft egész este

február 2. (vasárnap)

16:0019:00
Vis Major

A Radványi Géza által rendezett 1958-as filmdráma a Christa Winsloe darabjából adaptált 1931-es film remake-je, amelyet az első leszbikusbarát nagyjátékfilmként tartanak számon. Manuela (Romy Schneider alakításában) édesanyja halálát követően szigorú leányintézetbe kerül.

18:0019:30

Sétánkon utánajárunk, hogy mennyit tudunk a körülöttünk élők nemi szerepeiről és vajon befolyásolja-e értékítéletünket egy művészi életműről, ha kiderül az alkotó „mássága”. A merevnek hitt kategóriákat megkérdőjelezzük és új nézőpontok segítségével mutatjuk meg Budapest egy kevésbé ismert oldalát. Regisztráció a www.bupap.hu oldalon.

február 3. (hétfő)

19:0021:00
Hátsó Kapu

Milk (amerikai film, 2008, 128 perc) 1977-ben Harvey Milket beválasztották a San Francisco városának Felügyelői Testületbe, így ő lett az első olyan választott, magas közhivatali tisztséget betöltő ember Amerikában, aki nyíltan vállalta homoszexualitását.

február 5. (szerda)

18:0023:00
Charme Hungary

Képekkel és Takács Mari Eklektika Tánciskola, valamint Kocsis Eszter Elsőbálozók című filmjével felelevenítjük, hogyan indult Budapesten először az Eklektikában,  később hogyan folytatódott a Geminiben majd a Charme-ban, ill. merre tart most az azonosnemű hobby- és versenytánc.

február 6. (csütörtök)

18:0019:30
Hátsó Kapu

Honnan jött az ötlet, hogy Budapesten is Pride-ot szervezzünk? Hogyan alakult a későbbiekben a felvonulás, milyen volt azok hangulata? Milyen volt a közhangulat és hogyan változott meg 2007-re? Egykori szervezőkkel (Kis Márti, Mocsonaki László, Pálfi Balázs és Takács Judit) beszélgetünk. Moderátor: Millanovich Dominika

február 7. (péntek)

16:0017:30
Lehár Ifjúsági Szálló

Az elmúlt években Oroszországban sorra hoztak az LMBTQ emberek jogait sértő törvényeket, 2013 nyarán az egész országra kiterjesztették a “homoszexuális propoganda” tilalmát, jelenleg a homoszexualitás büntethetőségét visszaállító népszavazás ötlete is napirenden van. Melegjogi aktivista és Oroszország-szakértő vendégeinkkel arra keressük a választ, mi lehet ezen fejlemények hátterében.

18:0019:30
Pepita Ofélia Bár

Avagy a Hold és a Nap bukásra ítélt násza. Fiktív Arthur Rimbaud- és Paul Verlaine-sztori. Szereplők: Arthur: Hajdú László; Paul: Makranczy Zalán; minden más férfi: Tóth Jócó; minden nő: Szinetár Dóra; jelmez: Veréb Dia. A darabot írta és rendezi: Czeizel Gábor.

Támogató: Garcons

Facebook

Oldalak