A Blinken OSA Archívum szerves része és egyben kiterjesztése is a galéria, mely elérhetővé teszi a nagyközönség részére a többnyire csak a kutatók számára hozzáférhető forrásokat. Az archívum kiállítótere, illetve az intézmény weboldalán elérhető virtuális tér a forrásokra és magára az archívum intézményére történő reflexióra, a múlt és a jelen kapcsolatainak, értelmezéseinek, megjelenítésének a vizsgálatára ad módot. A Galeria Centralis a múlt dokumentumainak vizuális ábrázolásával a múlt tárgyi emlékeit teljesen új kontextusba helyezi, lehetőséget teremtve ezzel a hagyományostól eltérő, új értelmezésekre.

A galéria célja, hogy segítsen a látogatóknak megérteni azt a világot, ahonnan az adott források (szövegek, képek, tárgyak) származnak, hogy így ők is tanúivá lehessenek a  változásoknak, melyeket a múlt dokumentumai új kontextusba helyezve teremtenek.

A galéria határozott célja, hogy oktatási eszközként szolgáljon felsőfokú oktatási intézmények számára, a kreatív művészeti megjelenítés és a tudományos ábrázolás határterületén kínálva egyedi, kiemelkedő anyagokat a közelmúlt, valamint az emberi és információs jogok történelméből.

Cím: 
1051 Budapest, Arany János utca 32.
Kép: