Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /chroot/home/lmbtkuta/lmbttortenetihonap.hu/html/sites/all/modules/themekey/themekey_user_profile.module on line 56 Az LMBT Történeti Hónapról a Rádió9-en | LMBT Történeti Hónap

Az LMBT Történeti Hónapról a Rádió9-en

A Rádió9 podcastjának 2021 februári adása foglalkozott Ferencváros LMBT történeti vonatkozásaival. A virtuális sétán egyik szervezőnk, Hanzli Péter történész mesélt Nemesné Singer Edinának az LMBT Történeti Hónapról, valamint a Háttér Archívum és Könyvtár tevékenységéről.

A 2020-as Pride fesztivál idején mozgalmas volt az élet Ferencvárosban. A polgármesteri hivatal épületére kikerült a szivárványzászló, kifejezve az egyenlő jogok melletti kiállást. A zászlót egy radikális, ultra szurkolói csoport eltávolította, de nem sokkal később másik került a helyére. Egy-egy kiállással nehéz időkben történelmet is lehet írni, miközben az is nagyon fontos, hogy ismerjük a történelmünket.

Februárban tartják meg világszerte, így Magyarországon is az LMBTQ történet hónapot. Az események a járvány miatt az online térbe szorultak, de szerkesztőnknek, Nemesné Singer Edinának volt szerencséje Hanzli Péter történésszel, a Háttér Társaság archívumának és könyvtárának vezetőjével, illetve az LMBT történeti hónap egyik szervezőjével sétára indulni, és megtekinteni azokat a ferencvárosi helyeket, amik az LMBTQ közösséghez kapcsolódnak, illetve LMBTQ személyeknek állítanak emléket.

A podcast epizódot itt érhetitek le.

Megosztás