A programsorozatot megnyitja Susan Stryker amerikai történész, társadalmi nemek szakértő, filmkészítő, író, teoretikus, az LMBT történelem, ezen belül is a transznemű történelem és a queer tudományok elismert kutatója. Az Arizonai Egyetem docense, az LMBT Tanulmányok Intézetének igazgatója. A dán lány című film egyik konzulense.

FIGYELEM! A megnyitó és az azt követő filmvetítés regisztrációhoz kötött! Csak az első 80 regisztrált jelentkező részére tudjuk biztosítani a helyet. A sikeres vagy sikertelen helyfoglalásról visszajelző e-mailt küldünk. Az eseményre regisztrálni az alábbi linken lehet: http://goo.gl/forms/rTLYEky47d A kitöltött űrlap elküldése még nem jelenti a regisztráció sikerességét. Kérjük, várd meg visszajelző levelünket, melyet a regisztrációban megadott e-mail címedre küldünk.
 

A dán lány (amerikai-angol filmdráma, 2015. R. Tom Hooper)

Ez a lenyűgöző szerelmi történet David Ebershoff könyve alapján készült, és a két művész, Lili Elbe és Gerda Wegener élete ihlette. Házasságuk és művészetük történetén keresztül tanúi lehetünk Lili transz átalakulásának is. Az Arany Glóbusz- és Oscar-jelölt, Tom Hooper által rendezett film főszereplője Eddie Redmayne.

A vetítés ingyenes, ám adományt elfogadunk.

Mikor: 
2016. január 29. (péntek), 19:3022:00
Hol: 

Művész mozi

1066 Budapest, Teréz krt. 30.
Előadó(k): 

Susan Stryker

történész, társadalmi nemek szakértő