Saáry Lilla

pszichológus

Saáry Lilla pszichológus - Fiatal koromtól fogva mindig én voltam az, aki meghallgatta mások ügyes-bajos dolgait. Emellett valahogy mindig is hajlamos voltam sokat beszélni a szexről, és feltenni azokat a kérdéseket, amelyeket mások inkább kerülnek. Többek között ezek miatt lett belőlem pszichológus, és így fordult az érdeklődésem a szexológiai és párkapcsolati problémák felé. Jelenleg a brit Contemporary Institute for Clinical Sexology (CICS) képzésére járok, és ennek megfelelően pluralista szemléletben működöm. A munkám során kulcsfontosságúnak tartom az elfogadó és befogadó attitűdöt.

A szexualitás és a párkapcsolatok terén elfogadom a sokféleséget, tehát kimondottam LMBTQIA+-, non-monogám- és kink-barát attitűd jellemez, de természetesen a megszokottabb kapcsolati rendszerek és szexualitás problémáinak a kezelésében is szívesen segítek.

Aszokatlan szexuális viselkedések iránt mint kutató is érdeklődöm: BA szakdolgozatom keretében a budapesti BDSM-fétis szcénát kutattam. Emellett fontos feladatomnak tartom a szexedukációt és ismeretterjesztést: a Tudaton Magazin számos cikkmet publikálta, oktattam a 2020-as Blue Velvet BDSM-Fetish Trainingen, valamint kink és egyéb témájú szexedukációs, illetve szexuális önismereti foglalkozásokat is tartok. Többek között részt vettem a 25. Pszinapszis, az I. Swinger Fesztivál és a PolyLove fesztivál kerekasztal-beszélgetésein is.