Art+ Cinema

1912-ben az Erzsébet körút és Dob utca sarkán egy divatkereskedés helyén megnyitotta kapuit a Royal Nagymozgó. Azóta, azaz több mint száz éve a helyiség folyamatosan filmszínházként működik. A mozit 1925-ben átkeresztelték Vesta névre. 1942-ben új nevet vett fel a filmszínház, és Erzsébet mozi néven működött tovább, majd 1945-től ismét Vesta néven üzemelt.Az államosítást követően 1951-től Pentele néven folytatta működését a mozi. 1954-től ismét új nevet kapott, ezúttal Mátra mozinak nevezték át. Előbb 1958-ban újították fel, majd 1983-ban végeztek rajta nagyobb átalakításokat.

Malter

A Malter egy közösségi, kulturális tér, ami nem csak elsösorban a termek bérelhetöségéröl szól. Igyekszünk minden betérö számára segítséget nyújtani ahhoz, hogy valóra váltsák ötleteiket.

Nőkért Egyesület

A 2009 óta működő, hivatalosan 2013-ban bejegyzett Nőkért Egyesület célja a nemek egyenlőségével kapcsolatos szemléletformálás, annak kiemelt részeként a jelentős teljesítményt nyújtó nők és a feminizmus történetének megismertetése, valamint a nőkkel szembeni erőszak és a szexizmus elleni küzdelem. 

PolyLove

A PolyLove közösségszervező és képviseleti szervezet, amely poliamoriával (többszerelműséggel), etikus nem-monogámiával és alternatív családformákkal foglalkozik, tiszteletben tartja az önrendelkezést és az emberi és polgári jogokat. 

Tericum Könyvkiadó

Kiadónk története 1993-ra nyúlik vissza, amikor is az alapító tagok (ketten voltak) gondoltak egy nagyot, megszámolták a párna alatt őrzött megtakarított pénzüket, és úgy döntöttek, ha egyetlen egy példányt sem adnak el Benjamin Hoff: Malacka és tao című könyvéből, akkor is belevágnak. De tévedtek. Malackára sok olvasó volt kíváncsi (és persze a taóra is). Malackát követte a Micimackó és a tao, majd a Tao Te King (a költő-király, Weöres Sándor interpretálásában), aztán A teljesség felé, majd Hermann Hessétől a Demian.

Verzió

A Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivált 2004-ben az OSA Archívum munkatársai alapították, a Fesztivált 2005 óta a Verzió Film Alapítvány szervezi. Az alapítók célja az volt, hogy az országban elsőként létrehozzanak egy olyan kreatív fórumot nemzetközi dokumentumfilmek számára, mely központi témájának az emberi jogi ügyeket tekinti.

Budapest Bi-tangok

Ez a biszexuális vágyat érzők és támogatóik közössége, vagyis, akik éreznek szexuáls/romantikus vonzalmat a tőlük eltérő és a hozzájuk hasonló nemi identitású emberek iránt is / több mint egy nem iránt.

Magyar Aszexuális Közösség

Egyesületünk célja biztonságos teret nyújtani a hazai aszexuálisok számára, valamint felhívni a társadalom figyelmét az aszexualitás jelenségére és eloszlatni az ezzel kapcsolatos tévhiteket.

Közkincs Könyvtár

A Közkincs Könyvtár egy feminista könyvtár Budapest szívében. Egy hely olvasáshoz, gondolkodáshoz és közösségépítéshez. A nagyjából 15 ezer kötetes gyűjtemény főként angol nyelvű kötetekkel rendelkezik a szépirodalom, költészet, művészet, szociológia területéről, és leginkább a fajok, társadalmi nemek és osztályok témájára koncentrál (és a macskákra – két példány személyesen is megtalálható a könyvtárban). Emellett gyerekekkönyvek, játékok és társasjátékok egész tárháza áll rendelkezére a szórakozáshoz és pihenéshez.

FreeThinker

Gyere ki a négyzetből, kivéve, ha négyzethez van kedved. Gondold végig több szempontból, keresd az újat. Keresd a régit. Gondolkodj szabadon. Csatlakozz.(:

 

Oldalak