Egy rendőr elégedetlen egy, a varsói meleg közösségben végzett gyilkossági nyomozással, ezért maga indul az igazság nyomába az 1980-as évek kommunista Lengyelországában. De vajon mi igaz az állítólagos Jácint-akták ügyében? A rendőrség tényleg megfigyeli, listázza és vegzálja a melegeket? Sikerül kideríteni, ki áll a gyilkosságok mögött? A film után Andrzej Selerowicz, Bécsben élő lengyel LMBT-aktivistával beszélgetünk, aki az első könyvet írta a témáról.

Belépés kizárólag regisztrált résztvevőknek. A Centrális Galériába történő belépés feltétele a védettségi igazolvány/app bemutatása, maszk viselése és a távolságtartás.
Regisztráció: https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=E1nE2VN24kuSC72wOGOBhLPzZVwy2pJBlmC3VInGIfJUMEZLV0Y4WFpXQ1RLTEU2NlU4VFU2OFlKMC4u

A program angol nyelvű, magyar tolmácsolással.

---

Unsatisfied with the result of a homicide investigation in Warsaw’s gay community, an officer in 1980s Communist Poland resolves to uncover the truth. But what is the truth about the alleged Hyacinth files? Are the police really monitoring, listing, and harassing gays? Can we find out who is behind the murders? After the film, we talk to Andrzej Selerowicz, a Polish LGBT activist living in Vienna, who wrote the first book on the subject.

Event registration is a must for visitors. Access to the Galeria Centralis is subject to the presentation of an immunity card/app, the wearing of a mask and keeping a distance.
Regisztration: https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=E1nE2VN24kuSC72wOGOBhLPzZVwy2pJBlmC3VInGIfJUMEZLV0Y4WFpXQ1RLTEU2NlU4VFU2OFlKMC4u

Mikor: 
2022. február 16. (szerda), 18:0020:30
Hol: 

Centrális Galéria, Blinken OSA

1051 Budapest, Arany János utca 32.
Előadó(k): 

Andrzej Selerowicz

író, műfordító