Az LMBT Történeti Hónap és az MKKP Népfőiskola együttműködésében egy online panelbeszélgetésre hívunk benneteket, ahol nemekről, identitásról és ezek társadalmi vonatkozásairól fogunk beszélgetni. Vendégeinkkel pszichológiai, történeti és vallási vonatkozásaiban járjuk körbe a témát.
 
A beszélgetést élőben közvetítjük a Facebook esemény oldalán.
 
Nem, gender, identitás: mik ezek valójában? Hogyan határozza meg a nemünk mindennapi életünket, emberi kapcsolatainkat, helyünket a társadalomban? Milyen szerepeket töltünk be életünk során, hogyan és mennyire tudjuk ezeken keresztül kifejezni önmagunkat, megvalósítani mindazt, amire vágyunk? Mit tegyenek azok, akik úgy érzik, eltévedtek a nemek és szerepek labirintusában, és: mit teszünk mi velük?
Milyen társadalmi feszültségek jelennek meg a nemi szerepek megítélése mentén, és mit mond el társadalmunkról, ahogyan a szerepek változására reagál? Mit tükröz az, ahogyan a közigazgatás viszonyul a nemek és szerepek kérdéséhez? Van egyáltalán köze az államnak, az egyháznak, a szomszédnak, stb. az én nememhez? Kik őrködnek a normáink felett, és hogyan fér meg egymással konformitás, erkölcs, és hatalom?
 
Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ
Németh Ádám pszichológus,
Dittera-Balogh Andrea (FreeThinker) kultúrakutató
és Szabadkai Bálint (a Keresztények a Melegekért alapítója) társaságában.
Moderátor: Juhász Veronika.
Várunk benneteket!
Mikor: 
2021. február 26. (péntek), 19:0021:00
Előadó(k): 

Dittera-Balogh Andrea

fordító, író, történelmi projektmenedzser

Szabadkai Bálint

Németh Ádám

pszichológus