Szimpozion Egyesület

A Szimpozion Egyesület 2002-ben alakult. Célja az LMBTQI fiatalok közösségének szervezése emberi fejlődésük és jóllétük, társadalmi szerepvállalásuk érdekében. E célok érdekében szervezi és fenntartja egyebek mellett a Szimpozion Klubot, kölcsönkönyvtár, a Meleg szemmel videoblogot, fő szervezője a Melegség és megismerés programnak, részt vesz az LMBTQ-Keresztény Párbeszéd Műhely tevékenységében, igaz történeteket gyűjt és tesz közzé, valamint kirándulásokat és szabadidős programokat szervez.

Labrisz Leszbikus Egyesület

A Labrisz Leszbikus Egyesületet hivatalosan 1999-ben jegyezték be, de az a csoport, amely megszervezte az egyesületet, 1996 óta szervezett találkozókat, beszélgetéseket. Néhány leszbikus nő nemhivatalos, fénymásolt lapot jelentetett meg, s később beszélgetést szervezett az olvasóknak. A csoport havonta találkozott, s a Labrisz-esteken összegyűlt nők közül tizenegynéhányan alapították meg az egyesületet, amelynek most 20 tagja van.

Háttér Társaság

A Háttér Társaság Magyarország legnagyobb és legrégibb jelenleg is működő leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI) civil szervezete.