A Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport 2022. októbere óta funkcionál hivatalosan. A csoportot öt ellenzéki párt húsz országgyűlési képviselője alkotja. Ezek a pártok a Demokratikus Koalíció, az LMP – Magyarország Zöld Pártja, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum Mozgalom, és a Párbeszéd Magyarországért.
 A Csoport víziója, hogy a magyar LMBTQ jogok elősegítéséhez a helyzet pontos ismerete, az érdekeiknek közös, megalapozott képviselete fontos részét kell, hogy képezze az emberi és LMBTQ jogokhoz kötődő országgyűlési képviselők munkájának.

 Ezáltal a Csoport céljai a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer, aszexuális és interszex (LMBTQ) emberek méltóságának, egyenlőségének, emberi jogainak, társadalmi elfogadásának elősegítése, az LMBTQ emberek hátrányos megkülönböztetése elleni fellépés. Ezen felül az LMBTQ emberek érdekeinek folyamatos képviselete az Országgyűlés munkájában, valamint kapcsolattartás a magyar, az Európai Uniós és nemzetközi LMBTQ jogokkal foglalkozó aktivista és civil csoportokkal. Kiemelt ügyünk az Országgyűlés és a Kormány, valamint a Pártok és kapcsolódó entitások feladatai körébe tartozó kérdésekben az LMBTQ emberek jogaival kapcsolatos kezdeményezések, törvényjavaslatok, javaslatok és módosítók megfogalmazása, képviselete, valamint elősegítése.

Logó: 
Honlap: 
Kategória: