Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /chroot/home/lmbtkuta/lmbttortenetihonap.hu/html/sites/all/modules/themekey/themekey_user_profile.module on line 56 Loading: Love - online kiállítás | LMBT Történeti Hónap

Loading: Love - online kiállítás

A  Háttér Archívum és a szlovák Nomantinels Divadlo közös online kiállítása, a Loading: Love száz év tiltott szerelméről szóló ismeretlen történeteket tár fel térségünkben, amelyek ma is élesen és aktuális módon szólítanak meg minket.

A szerelem és kinyilvánításának szabadsága mindig is az ember alapvető szükségletei közé tartozott; enélkül kevesen tudnak egy boldog és értelmes életet elképzelni. Ennek ellenére még ma is találkozunk azzal a ténnyel, hogy a kisebbségi orientációjú embereket társadalmunkban idegen elemként érzékelik, amelynek nincs helye történelmünkben. Amikor egyesek azzal érvelnek, hogy a homoszexualitás és az LMBT olyan trendek, amelyek „nyugatról származnak”, nem csoda, hogy tankönyveink teljesen megfeledkeztek a történelem e szeletéről.

Milyen akadályokkal szembesültek a múltban azok a férfiak, akik férfiakat szerettek és a nők, akik nőkhöz vonzódtak? Megtalálták-e életük szerelmét azokban az időkben, amikor a társadalom üldözte emberi természetüket? Kik voltak az elsők Csehszlovákiában és Magyarországon, akik úgy döntöttek, hogy méltóságukért és önrendelkezési jogukért etikai harcot folytatnak?  

Korabeli fényképek, újságkivágások és dokumentumok mellett a kiállítás LMBTQ személyekkel készített oral history videóinterjúkat is bemutat.

Megtekinthető a https://hu.queermemory.eu/ címen.

Megosztás