March 1. (Friday)

20:00 to 5:00
Alterego Club

Gyere, bulizz velünk, indítsuk el együtt vidáman a 12. LMBT Történeti Hónapot! A jó hangulatot a legjobb zenék, valamint Lady Dömper és az Alterego társulata biztosítja. A belépővel és a tombola vásárlással az LMBT Történeti Hónapot is támogatod.

PÉNTEKEN RETRO PARTY!

+ A kisteremben KARAOKE!

Éjfélkor Transzvarieté! zene: disco, pop

March 2. (Saturday)

18:00 to 21:30
Centrális Galéria, Blinken OSA

2024-ben immár tizenkettedik alkalommal rendezzük meg az LMBT Történeti Hónapot. Idén emlékezünk meg a harminc évvel ezelőtti Szivárvány-ügyről, amikor a bíróság nem volt hajlandó a Szivárvány Társulás a Melegek Jogaiért nevű szervezet bejegyzésére, ami annak idején jelentős tiltakozást váltott ki.

19:00 to 20:30
Centrális Galéria, Blinken OSA

Changing Our Minds, amerikai dokumentumfilm, 1992, 77', angol nyelven, magyar felirattal

Rendező: Richard Schmiechen.

22:00 to 2:00
Három Holló Kávéház

Idén is Labrisz-farsang, egy jelmezes buli csak nőknek! A tavalyi buli sikere után most is jelmezversennyel, jubileumi Pikk Csikk koncerttel és csak a legjobb zenékkel várunk titeket! Az idei téma: valós és fiktív leszbikus hősök. Öltözz be kedvenc hősnődnek, és csatlakozz hozzánk egy újabb felejthetetlen Labrisz-farsangon!

March 4. (Monday)

16:00 to 18:00
Megálló Közösségi Ház (Szeged)

A boldog és szabad kilencvenes években számtalan bár és legendás éjszakai szórakozóhely nyílt, amelyek közül több is meghatározó színfoltjává vált a budapesti éjszakának. A retrospektív kiállítás Szegeden első alkalommal igyekszik megmutatni azt, hogyan indult el a fővárosi meleg éjszakai élet, milyen módon születtek és szűntek meg a különböző szórakozóhelyek 1980-tól 2010-ig.

20:00 to 23:59
Why Not Café & Bar

Gyere, idézzük fel a ‘80-as, ‘90-es évek melegslágereit! Ezen az estén karaokeként az elmúlt harminc év kedvenceit énekelhetitek kedvetekre! Italakció: 2*4 cl Jäger 1590 Ft.

March 5. (Tuesday)

16:00 to 17:30
ELTE BTK Gólyavár

Hogyan reagált a HIV első éveiben a nyugati sajtó a hírekben és miként alapozott meg máig élő, káros sztereotípiákat? Milyenek voltak az első hírek Magyarországon és miként lehetett a magyar nyelvű sajtóból végigkövetni a vírus megjelenését Európában? Hogyan jelent meg az edukáció? Miként reagált a hatalom? És hogyan reagáltak az egyházi lapok?

March 6. (Wednesday)

14:00 to 19:00
Konfekció

Velledits Éva fotósorozata az 1993. februári Kurírban jelent meg portréként, Sanyiról, aki bátran vállalta, hogy Zsuzsiként él. A szocializmusban minisztériumi engedélyhez is folyamodott, hogy hivatalosan, külföldön nemet, majd itthon nevet is váltson. Anyagi okok miatt ez meghiúsult, de Zsuzsi nőként él.

March 7. (Thursday)

20:00 to 22:00
Why Not Café & Bar

Érdekel az LMBT történelem, szeretnéd játékos formában próbára tenni tudásod? Úgy érzed, sok mindent tudsz a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek történetéről? Vagy éppen, hogy nem túl sokat, és kötetlen formában szeretnél új ismereteket szerezni? Akkor itt a helyed! Játssz velünk!

March 8. (Friday)

17:00 to 19:00

A workshop betegség miatt sajnos elmarad. A regisztráltak külön tájékoztatást kaptak emailben. 

Pages