A 9. LMBT Történeti Hónap pályázati felhívása

Jövőre ismét LMBT Történeti Hónap! Szervezz programot! Jelentkezz most!

2021 februárjában immár kilencedik alkalommal rendezzük meg az LMBT Történeti Hónapot. Ha szeretnél a magyar és a nemzetközi LMBT történelem, kultúra, művészet témakörébe illeszkedő rendezvényt szervezni, jelentkezz!

A pályázat nem csak LMBT szervezeteknek, csoportoknak szól; szívesen vesszük más civil szervezetek, oktatási intézmények, szakkollégiumok, könyvtárak, múzeumok, kulturális és művészeti csoportok, tudományos műhelyek, sajtóorgánumok, valamint magánszemélyek programterveit is.

A rendezvény formája lehet: előadás, beszélgetés, workshop, filmvetítés, kiállítás, zenei program, kulturális rendezvény, kreatív program stb.

A programoknak 2021. február 6. és március 11. között kell megvalósulnia.

Kérjük, hogy a szervezés során gondoljatok a Covid-helyzettel összefüggésben olyan kérdésekre, mint a regisztráció lehetősége, a megfelelő távolságtartásra alkalmas helyszín, kézfertőtlenítő és/vagy maszkok biztosítása, és gondoljátok végig, hogy adott esetben online is megtartható-e a rendezvény!

A programtervben a következőket kell megfogalmazni: 

  • cím
  • téma, cél, programfelépítés
  • időtartam
  • javasolt helyszín, időpont (ha van)
  • a program rövid ismertetése (max. 300 karakter)
  • a programot szervező személy/szervezet/csoport rövid bemutatása
  • a program nyelve
  • technikai igények
  • kapcsolattartó neve és elérhetőségei

Az elbírálásnál előnyt jelent az évfordulókhoz kapcsolódó programok benyújtása, a korábban fel nem dolgozott témák megjelenítése, valamint az újszerű, interaktív feldolgozás.

A Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület és a Szimpozion Egyesület a programok összehangolását és kommunikációját biztosítja, valamint tanácsokat ad a tervezett programokhoz, azok lehetséges helyszínéhez kapcsolódóan. A program költségeit, megszervezését, lebonyolítását a pályázó vállalja.

A pályázatok - meghosszabbított - beadási határideje: 2020. december 15. 

A beérkező anyagokról a pályázók december 20-ig kapnak visszajelzést. 

A pályázatokat a következő linken lehet beküldeni: http://lmbttortenetihonap.hu/programjavaslat 

Kérdéseket, észrevételeket az info@lmbttortenetihonap.hu címre írhattok.

További információk:

Megosztás