Támogasd a 8. LMBT Történeti Hónapot! / Support the 8th Hungarian LGBT History Month!

Járulj hozzá, hogy az LMBT közösség történetét ismét egy sokszínű programsorozattal mutassuk be! Idén szeretnénk közösen felfedezni a 20. század eleji meleg Budapest hangulatát, de visszaidézzük az első magyar televíziós LMBT karaktert is. Szeretnénk együtt gondolkodni, tanulni, szórakozni, mindezt egy jó társadalmi cél érdekében. Velünk vagy célunk megvalósításában? Segítsd a 8. LMBT Történeti Hónapot, hogy közösen ismerkedjünk az LMBT emberek útjával, össztársadalmi fontosságú értékeivel!

2020-ban is több érdekes programmal készülünk: Oscar Wilde perének 125. évfordulója alkalmából a megnyitón Neil McKenna tart beszédet. Beszélgetést szervezünk egyebek mellett az Imre: Egy emlékirat című, a századelő Budapestjén játszódó amerikai regényről, megemlékezünk a holokauszt LMBT vonatkozásairól, meleg női ikonokról, a biszexualitás történetéről és az első magyar coming outról is magyar tévésorozatban.

Számos évforduló is kapcsolódik ehhez az évhez: 20 éve indult a Melegség és Megismerés iskolai program, 25 éve alakult meg  a Háttér Társaság, 50 éve rendezték az első New York-i pride felvonulást, 100 éve született Tom of Finland finn képregény-készítő, grafikus, 125 éve Almásy László gróf felfedező, pilóta és 150 éve jelent meg az első nyíltan meleg témájú regény. 

A programsorozatot a Háttér Társaság és a Labrisz Leszbikus Egyesület közösen koordinálja, évek óta célként kitűzve a társadalom LMBT-ügyekkel kapcsolatos ismereteinek bővítését, a sztereotípiák, előítéletek csökkentését.

Idén is számtalan filmvetítéssel, előadással, kerekasztallal és egyéb programmal készülünk. Ahhoz azonban, hogy valóban színes programfüzetet tudjunk összeállítani, és méltóképp nyúljunk az évfordulós eseményekhez, adományokra is szükségünk van. 

  • Érték számodra a szexuális kisebbségek megjelenése a kultúrában, és szívesen visszaásnál a gyökerekig? 
  • Támogatod az LMBT közösség jogainak bővítését, társadalmi helyzetének javítását, és úgy gondolod, figyelmet érdemelnek a mozgalom úttörői is?  
  • Szívesen hallasz történeteket rendszerváltás előtti LMBT sorsokról, aktivisták politikai mozgásteréről? 

Ha ezekre a kérdésekre igen a válaszod, hozzád is szól ez a felhívás. Amennyiben teheted, itt segíthetsz nekünk, hogy minél jobb programokban, minél több emberhez tudjuk eljuttatni februárban az LMBT közösség történetének legfontosabb üzeneteit! 

Az adományokat az esemény megnyitójának költségeire fordítjuk, valamint ebből tudjuk támogatni az egyes rendezvények meghívott előadóinak útiköltségét, a terembérletet, világítást, hangosítást és egyéb kiadásokat.

Minden támogatás ahhoz járul hozzá, hogy ez a rendezvénysorozat megvalósuljon, és minél több emberhez jusson el.

Megosztás