2018

2018-ban hatodik alkalommal került sor az LMBT Történeti Hónapra. A programok listája elérhető itt.

2017

2017-ben ötödik alkalommal került sor az LMBT Történeti Hónapra. A programok listája elérhető itt.

2016

2016-ban negyedik alkalommal került sor az LMBT Történeti Hónapra. A programok listája elérhető itt.

2015

2015-ben harmadik alkalommal került sor az LMBT Történeti Hónapra. Február során összesen 38 program várta az érdeklődőket, összlátogatóink száma pedig meghaladta az 1700 főt. A vidéki helyszínek száma tovább bővült egy Csobánkára kihelyezett programmal. 24 együttműködő partnert vontunk be a programsorozatba, amelybe újonnan a Civil AIDS Fórum, a Civil Művek Közművelődési Egyesület, a Mozaik Közösség és a Történelemtanárok Egylete is bekapcsolódott. Beszélgetéseket tartottunk történeti eseményekről, a magyar mozgalmi élet kezdeteiről, és kiemelt témaként jelent meg – a koncentrációs táborok felszabadulásának 70. évfordulója kapcsán – a meleg holokauszt kérdése. Ennek apropóján a programsorozatot Günter Grau történész nyitotta meg, mely után levetítettük a 175. paragrafus című dokumentumfilmet. Kiállítottuk Zorro de Biancónak az első Történeti Hónap promófilmjében megjelenő, ismert magyarországi LMBT személyeket ábrázoló portréit, valamint ekkor került bemutatásra a Meleg férfiak hideg diktatúrák című dokumentumfilm is. További beszélgetések, előadások, filmvetítések, azonos nemű táncest, buli és LMBT témájú városnézés is várta az érdeklődőket. A programok listája elérhető itt.

2014

2014-ben már 43 programra került sor, összlátogatóink száma pedig meghaladta a 2000 főt. A vidéki helyszínek száma – Miskolc és Szeged után – tovább bővült egy Tahitótfalura kihelyezett programmal. Közel húsz együttműködő partnert vontunk be a programsorozatba, amelyben az LMBT szervezetek mellett többek között a BUPAP (Budapesti Aszfaltprojekt), a Közép-európai Egyetem, a Magyar Pszichológiai Társaság LMBTQ szekciója és az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Szociológiai Intézete is részt vett. A megnyitón – a húsz évvel korábbi Szivárvány-ügy kapcsán – Kis János filozófus mondott beszédet. A programsorozat keretében előadást tartott Jeffrey Weeks, az LMBT történelem ismert kutatója is. Beszélgetéseket tartottunk történeti eseményekről, a magyar mozgalmi élet kezdeteiről, irodalomról, pszichológiáról, a rendszerváltás előtti életről, akkori találkozási lehetőségekről. Filmvetítések, könyvbemutató, azonos nemű táncest, kvíz és társasjátékok, sportprogram, buli és LMBT témájú városnézés is várta az érdeklődőket. A programok listája elérhető itt.

2013

2013-ban nem csak megidéztük Magyarország LMBT történelmét, hanem új fejezetet is írtunk ahhoz: Magyarországon első alkalommal, 2013 februárjában közel harminc program valósult meg Budapesten, Szegeden és Miskolcon az LMBT Történeti Hónap jegyében. A rendezvénysorozat nagyon változatos volt a témák és a programtípusok tekintetében: voltak beszélgetések a zenetörténetről, irodalomról, pszichológiáról, a magyar mozgalmi élet kezdeteiről, a rendszerváltás előtti időszakról, az első fesztiválokról, találkozási lehetőségekről is. Utóbbiak felfedezésére nem csak szóban adódott lehetőség: azok, akik nem riadtak el a februári időjárástól, történelmi séta keretében járhatták végig a főváros kultikus, LMBT vonatkozású helyeit. Megvalósultak filmvetítések, könyvbemutató, azonos nemű táncest, alkotói műhely, kvíz és társasjátékok, sport program és buli is. A Történeti Hónapot Makk Károly, az Egymásra nézve című leszbikus témájú film rendezője nyitotta meg. A programok listája elérhető itt.