Támogasd a 8. LMBT Történeti Hónapot! / Support the 8th Hungarian LGBT History Month!

Járulj hozzá, hogy az LMBT közösség történetét ismét egy sokszínű programsorozattal mutassuk be! Idén szeretnénk közösen felfedezni a 20. század eleji meleg Budapest hangulatát, de visszaidézzük az első magyar televíziós LMBT karaktert is. Szeretnénk együtt gondolkodni, tanulni, szórakozni, mindezt egy jó társadalmi cél érdekében. Velünk vagy célunk megvalósításában? Segítsd a 8. LMBT Történeti Hónapot, hogy közösen ismerkedjünk az LMBT emberek útjával, össztársadalmi fontosságú értékeivel!

LMBT évfordulók 2020-ban

2020-ban számos LMBT vonatkozású hazai és külföldi esemény, valamint jelentős személyiségek születésének vagy halálának kerek évfordulójára emlékezünk. 150 évvel ezelőtt jelent meg például a világ első nyíltan meleg témájú regénye, 50 évvel ezelőtt került megrendezésre a világ első Pride-felvonulása, 25 éves lesz továbbá a Háttér Társaság. Olyan neves LMBT-személyekre is emlékezünk, mint Oscar Wilde, Montgomery Clift, Marsha P. Johnson, Rainer Werner Fassbinder vagy Keith Haring. Ezen évfordulókat gyűjtöttük össze nektek, mely összeállítás reményeink szerint a 2020.

Következő programok

A 2020-as LMBT Történeti Hónap eseményeit még most szervezzük. A tavalyi programok eléréséhez kattintson ide: Programok (2019)